გემრიელი და დაბალკალორიული საკვების მომზადებისთვის, საუკეთესო საშუალება ორთქლზე მოხარშვა ან შეწვაა. ჩვენ ყოველდღიურობაში რთულია ჯანსაღი კვება, რადგან ზეთში შემწვარი, ცხიმიანი პროდუქტი კანცეროგენებს შეიცავს. სხვადასხვა კვლევებზე დაყრდნობით შეგვიძლია ვთქვათ, რომ ტაფაზე შემწვარი ხორც პროდუქტები, საგანგებო ღუმელში მომზადებულ პროდუქტზე ბევრად საზიანოა. საკვების ზედმეტი შეწვა სასურველი არ არის, რადგან ნებისმიერი პროდუქტის მაღალ ტემპერატურაზე და ხანგრძლივი მომზადების პროცესში, იკარგება ამ უკანასკნელის სასარგებლო თვისებები და პროდუქტში ხვდება დიდი რაოდენობით კანცეროგენები.
ონკოლოგებისა და მზარეულების რჩევით, პროდუქტები უნდა დამუშავდეს წყლის ორთქლზე. ამ გზით მომზადებული კერძი ინარჩუნებს გემოსა და სასარგებლო თვისებებს.
კერძების ორთქლზე მომზადების მიზნით შეგიძლიათ გამოიყენოთ: აეროგრილები, ორთქლის ღუმელები და მულტისახარში აპარატები.